En dans i regnet och tre nya kompisar på Trantuna

Söndagen den 14 juni var alldeles särskilt regnig. Det hade nu regnat i över två dygn och det började gå oss på nerverna, se bara:

regn

Nerverna, som sagt ...

regn

Under denna irländska regn-reel började t.o.m. fotografen att tappa skärpan.

reel

Efter ett snabbt och effektivt möte i vägföreningen och lite byte av blöta kläder åkte vi en sväng med det här släpet.

släp

Vi hade först fått fylla i Jordbruksverkets blanketter om registreringsnummer på släpet och annat väsentligt om själva transporten. Micke han struntade i det, han bara såg till att backa så nära stalldörren som möjligt.

släp

När backandet var klart var det dags att beväpna sig med havrehink och rep. Linda hade fyllt upp en av boxarna med ny, fräsch halm, hö och björkruskor.

hink och rep

Inne i transporten rådde spänd väntan på att dörren skulle öppnas.

får

Det var lite nervöst att hoppa ur släpet, men det gick. Här tittar Agnes ut. Micke tittar mest in.

nr 1

Efter Agnes kom Alexandra och Anneli. Här är alla tre inne i boxen.

tre får

Efter en dag i stallet, där det mest handlade om att börja känna sig hemma så tittade plötsligt solen fram. Det var dags att lämna hästboxen och ge sig ut i fårhagen.

ute i det fria

I fårhagen var det så mycket mat så det var svårt att välja var de skulle börja käka. Och sedan fanns det ju så mycket nytt att titta och lukta på så det var svårt att finna någon ro att bara äta.

mat

Vi hade alla lusläst fårböcker den gångna veckan och läst det mesta som skrivits om våra får och fårskötsel. Förutom allt vi lärt oss om den utrotningshotade rasen Åsenfår hade vi snappat upp diverse sentenser och djungelordspråk. Det bästa ordstävet var:

Ett bra bete är bästa staketet.

Vi tycker nog ändå att vårt stängsel är fint.

stängsel

Här sker inspektion av sagda stängsel.

staket

När staketet var kartlagt gällde det att inspektera Stora stenen. Man kan se nästan hur långt som helst om man står där uppe.

sten

Om man står tätt samlade känns det tryggt även om man står på en stor sten.

sten

Man kan titta åt alla håll.

sten

Här har Linda smugit sig fram till stenen. Det var så varmt och skänt i solen. Och så lugnt, ända tills ....

sten

Ända tills Mira tog sig in i hagen och började valla får. Då tog A-laget en tur genom staketet ut på gårdsplanen. Här ses de runda en Renault.

får

Efter Renaulten var det dags att kika på en Suzuki.

suzuki

Efter ett tag tyckte Linda det var nog med bil-koll och tog fram stora havrehinken. Notera särskilt den något bistra minen.

Linda med hink

Då tyckte alla tre det var dags att ta sig tillbaka in i hagen igen. Och har de inte rymt igen så går de där fortfarande ...