Melodikrysset i Vansbro den 9 juli 2011

Vi lämnade Trantuna 05.26 och satte fart mot Vansbro. Vi tog först paus utanför Säter med fika och macka. När vi sedan såg att tiden räckte till svängde vi in vid Fänforsen för att titta på lite vatten.

Fänforsen

Det var lite kallt i morgonljuset, så det var med raska steg vi tog oss ned till forsen.

Fors

Så här vackert var det.

Morgonljus

Här ses Micke och Freddan huttra nere vid forsen. Något samtal var det däremot aldrig tal om, dånet från forsen var alltför starkt.

Möte i fors

Naturfilmaren Nina demonstrerade sin blick för ljus-spel och vatten i nedanstående bild. Mycket vackert!

Naturbild

Freddan svingade sin iPhone-kamera lite närmare vattnet.

IPhone

Sedan packade vi in oss i bussen och drog vidare mot Vansbro. När vi kom fram hade man redan börjat simma. Här är en bild från den bro som tog oss över Vanån från vår parkering.

Vansbro

Sedan kom vi fram till själva tävlingsområdet vid målet.

Välkommen

Vi kände oss riktigt välkomna.

Skylt

... just det.

M-och-N

Och när vi känt oss välkomna tillräckligt länge så gick vi in.

Välkomna

Vi hittade Melodikrysset och där delade Eldeman med personal ut snygga kryssplaner på tjockt papper och dessutom bra pennor.

Kryss

Eldeman i rosa skjorta fick skriva lite autografer också.

Melodikryss

Nu var klockan nästan 10 och det började bli fullt med folk.

Folkhav

Vi kryssade på för fulla muggar. Mycket kul mellansnack och en tjej (Åsa) som hade cyklat från Uppsala för att simma Vansbrosimningen kl 14.00. Så vips, så dök Vansbros egen Svenne Rubin upp och berättade om sin sommarturné med skrovlig stämma.

Svenne

Vi kryssade som sagt på. Här har Micke klarat Armstrong på Vägrätt 1. Däremot var det lurigt med Lodrätt 1. Svenne Rubin pratade så länge så vi fick bara höra två sekunder av ledtråden. (Freddan hade däremot uppfattat vad det var för låt och skvallrade att det skulle vara "Amelia" på lodrätt 1 och "Nilsson" på lodrätt 7.)

Kryss

Å så var det slut och dgs att lämna in. Vi tänkte, att om vi nu skickat in svar i 25 år och aldrig vunnit så skulle vi kanske ha en chans när vi var på plats. Nja, så funkade det inte riktigt.

Inlämning

Vi kikade också på Sveriges radios egna bilder, men där hade vi lyckats hålla oss undan.

Kryss

Sedan åkte vi hem. På hemvägen stannade vi först till i Redhes linneväveri i Björbo. De hade utförsäljning av sina sista dukar, produktionen har lagts ned och försäljningen upphör den 1 september. Nina köpte en ursnygg, Wimbledon-grön löpare.

Vi gjorde därefter ett stopp i Gustafs och köpte 200 meter fårstängsel och några stolpar av Yngve. Han berättade om sina år som fårfarmare och långtradar-chaffis. Innan vi åkte visade han också sina höns och vi fick en lektion om grönäggare och ruvning.

Sedan var det plattan i mattan hemåt till de egna djuren.