Midsommar 2010

Så var det då dags för midsommar 2010 och vi hängde som vanligt upp bästa vädret ovanför hembygdsgården i Fröslunda.

Här ser man folkvimmel och gada barn som dansar kring granen, förlåt *stången* ska det vara.

Dans kring granen, förlåt stången

Ynglingen i bildens framkant verkar inte helt lycklig med att bli fotograferad, men alla andra fröjdas.

Med sedvanlig bravur bjöds musik, i år förstärkt med fiol, och sång. Här är det nog "slanka-sången" (än slank han dit å än slank han dit ...).

Små grodorna

Dagen innan hade vi burit bord, stolar och bänkar. Det visas på bilden att det var ett uppskattat initiativ.

Nina hade egentligen Filip och hans kusin i sikte när hon skulle ta kortet, men likt vesslor svängde de runt innan kameraögat slog igen.

Filip

Micke hade komponerat frågor til tipspromenaden. Två pigga ungdomar i form av Freddan och Linda ryckte ut för att ta emot och rätta de inlämnade kupongerna. Stämningen var otrologt hög.

Tipspromenad

Nej, det här är inget skumt i görningen. Det är starten på tipspromenaden som smiter iväg runt hörnet på hembygdsgården. Det hr gänget har precis klarat av vilket släkte som Midsommarblomstret tillhör. Snart kommer de till frågan om den franska kon (lurigt värre!).

Tipspromenad

Hembygdsföreningen tog 50 kronor i entreavgift för vuxna. I detta ingick fikabuffe, tipspromenad och allmän midsommarstämning. För att klara anstormningen och hålla de vilda busarna i schack i entren tog föreningen in två biffiga killar. Här sitter Kjell och Micke och pustar ut med kassalåda och kaffebiljetter.

Entre

Det blev nästan 150 betalande vuxna och massor med barn. Här visas entren ur en annan vinkel, men då verkar gossarna ha slappnat av i vaksamhet.

Entre

Som sagt, musik och sång är viktigt. Magnus satt som vanligt vid synten, dottern skötte fiolen och en ny förmåga skötte sången (på omisskännlig skånska). Mycket vackert och inte ett öga var torrt.

Fika

Det fanns en frågesport för barnen också. Micke hade inte många rätt p den om sanningen ska fram. Fast han tog hem andrapriset i den ädla tävlingen "Gissa godiset" som gick ut på att issa hur många godisar som fanns i en glasburk. Med 74 av 75 rätt blev det en snygg flaska full med pärlplatte-pärlor i vinst, (det verkar vara ca 3 500 stycken) mums.

Fråga

Sedan hände det såklart mycket annat kul också, men det berättar vi en annan gång.