Pulkapremiär

Söndagen den 22 januari 2012 var det äntligen snö så vi kunde fira premiär för pulkaåkningen. Det var premiär för oss och för Emil. Här ses han inta fartställning inför första starten.

Emil

Här är vi igång! Här ser vi Daniel som föråkare i spåret. Den där lilla svarta pricken som hänger i ett snöre efter Daniel, det är Emil.

Emil igen

Här har Daniel passerat kameran och glidit ur bild. Den som är van att se sådana här bilder, med pulkaåkning med riktig tävlingsutrustning, har noterat att det inte är vilken draglina som helst som används. I sådana här farter krävs rejäla doningar, vi använder blått balsnöre, storlek 4.

Emils pulka

Efter målgång gäller det att pusta ut och hämta krafter inför nästa race.

Mållinje

Dags för nästa heat. Här kommer Nina i full rulle in mot mållinjen. Emil själv ser ut att styra rakt ner i diket, men det är bara en synvilla i kameralinsen.

Pulka

Därefter var det Lindas tur att dra. Här är det full fart med rally-stall-stövlar. Till vänster ses Tez ge blanka tusan i oss. Hon försöker rädda några fågelfrön som hamnat på backen från att hamna i fågelmagar.

Linda

In kommer morfar. Här har han precis klarat den svåra vändningen och inlett löpet in mot målet. Ni med god syn ser säkert en liten svart prick till höger om Micke, det är Mira som var Emils motståndare i just det här heatet.

Micke

Här har tävlingsekipagen kommit halvvägs. Notera att Mira nu fått upp farten. Emil och Micke spurtar för allt vad tygen håller för att hinna i mål före Mira ...

mm

men trots en heroisk spurt gick det inte att knäcka Mira. Notera i bilden också att stackars Micke tog i så pass att det ena benet ramlade av. Med enbart en högerstövel blev det i alla fall målgång och pust. För den som undrar ifall Tez har dött till vänster i bild (hon har ju stått i exekt samma position på alla bilder så man kan ju undra), kan vi meddela att hon hade plockat upp alla fågelfrön bara minuten senare.

Micke pulka

Här ser vi vår pulkaåkande hjälte ta igen sig efter de ansträngande åken.

Måååål

Vi andra pustade och frustade resten av eftermiddagen.