Nyheter från Ekots RSS-kanal

Skogsbranden på Gran Canaria sprider sig
På Gran Canaria sprider sig den stora skogsbranden. Flera tusen perosner har evakuerats och fler kan behöva fly undan elden.

Då börjar tågen rulla i Hässleholm igen
Delar av den tågtrafik som haft stora störningar sedan den stora branden i Hässleholm förra onsdagen förväntas vara igång igen natten till onsdag, det meddelar Trafikverket.

Färre sålda bilar i Kina kan påverka svensk ekonomi
Bilförsäljningen fortsätter att minska på världens största bilmarknad, den i Kina. Det bidrar till tuffare tider för biltillverkarna och kan också påverka svensk ekonomi negativt och leda till färre jobb i Sverige, enligt analytiker.

Storpolitik på bordet när Putin och Macron möts
I dag träffas Frankrikes president Emmanuel Macron och Rysslands Vladimir Putin. På agendan står bland annat Iran, Syrien och klimatet.

Macron hoppas bli fredsmäklare i Ukraina
När Rysslands president Vladimir Putin i dag besöker Frankrike är kriget i östra Ukraina en av de viktigaste frågorna på dagordningen.

Myndigheter begränsas av dyra it-system
Många svenska myndigheter använder föråldrade it-system, som är så dyra att underhålla att det blir svårt att samtidigt utveckla nya digitala tjänster.

Cannabismedicin ska hjälpa barn med epilepsi
Ett läkemedel baserat på cannabis och som riktar sig till barn kan finnas i Sverige redan i höst, det uppger Läkemedelsverket.

Nu får skattmasen spana i hemlighet
En ny lag har gett utredare på Skatteverket rätt att punktbevaka personer som myndigheten misstänker ägnar sig åt omfattande kriminell verksamhet.

Fler nya uppdrag hamnar hos Fjällräddningen
Allt fler av de utryckningar som Fjällräddningen gör i dag är annat än traditionell fjällräddning.

Iranska oljetankern har lämnat Gibraltar
Den iranska oljetankern som varit fasthållen i Gibraltar sen den 4 juli började strax före midnatt att röra på sig, det visar radarbilder över sjöfarten på Medelhavet.

Centerpartiet positivt till glesbygdssatsning
Centerpartiet är positivt till regeringens förslag om att glesbygden ska få mer pengar genom det så kallade utjämningssystemet. Totalt handlar det om 1,8 miljarder ytterligare som omfördelas jämfört med i dag.

Fortsatt trassel i tågtrafiken
Tågtrafiken fortsätter att dras med störningar efter den stora branden i Hässleholm i onsdags. Först på fredag räknar Trafikverket med att tågen ska kunna gå som vanligt.

Grottklättrare instängda i berg i Polen
I Polen söker nu över 20 räddningsarbetare efter de två grottklättrare som försvann i går i de polska Tatrabergen, vid gränsen mot Slovakien.

Skogsbranden på Gran Canaria sprider sig
Skogsbranden på den spanska ön Gran Canaria utanför Afrikas nordvästra kust är fortfarande inte under kontroll.

Spanien vill ta emot flyktingarna - men är för långt borta
Det är fortfarande oklart vad som ska hända med det hundratal migranter som befinner sig ombord på fartyget Open Arms utanför Italiens kust. Spanien har erbjudit sig att ta emot migranterna, men enligt fartygets besättning är situationen ombord akut och båtresan dit för lång.

Läckt rapport avslöjar regeringens rädsla inför brexit
Brist på bränsle, mat och medicin i flera månader. Brittiska regeringen förutspår dramatiska konsekvenser om det blir en brexit utan avtal med EU i slutet av oktober. Det visar ett läckt dokument som The Sunday Times har tagit del av.

Kolonilotter ska bli bostäder
I Göteborg vill kommunen omvandla attraktiva kolonilotter till bostäder. Enligt kommunens egen utredning ska omvandlingen bidra till att minska bostadsbristen.

4000 har fängslats i Kashmir senaste två veckorna
I Kashmir har minst 4 000 människor fängslats sedan Indien fråntog det omstridda området sin autonomi för två veckor sen.

Stefan Löfven: Mer pengar från stad till landsbygden
Regeringen vill öka kostnadsutjämningen mellan landets kommuner och landsting. Ytterligare 1,8 miljarder kronor ska överföras från storstäder till glesbygd.

Sommar i P1: Jill Johnson
Artist, låtskrivare, 46 år. Född i Ängelholm, bosatt i Borås och Ängelholm. Tidigare Sommarvärd 2010