Eagles i Malmö, maj 2009

Efter Köpenhamn var det snabbt tillbaka till campingen i Malmö. Därifrån en snabb biltur upp till Malmö stadion. På tidigare konserter har det alltid varit en majoritet ungdomar. Här var den typiske konsertbesökaren en herre i 50+ med senaste numret av Veckans Affärer under armen. Här ses Micke (utan tidning) inspektera faciliteterna innan det brakade lös.

Micke

Något som var sig likt sedan tidigare var att vi alltid hamnar längst fram.

scen

När klockan blev 19.30 kom Paul Carrack med band ut på scen.

paul carrack

Vi hade innan talat nedlåtande om förband, men han var kanonbra. Vi konsulterade webben igen och hittade följande:


Paul Carrack, född 1951 i Sheffield, England, är en brittisk singer/songwriter och har förutom en lyckad solokarriär varit med i en rad olika kända grupper under åren, bland annat Ace, Squeeze och Mike + The Mechanics. 1981-85 spelade han med Nick Lowe, bland annat som medlem i banden Noise To Go och Nick Lowe and His Cowboy Outfit. Paul har vid sidan av sin karriär ofta gästspelat hos många artister, däribland Van Morrison, Elton John, Eric Clapton, Sting och BB King.

Genombrotten för Paul kom under tiden i Ace där han, på 70-talet, sjöng i låten "How long". Under 80-talet sjöng Paul in "Tempted" med Squeeze, som enligt många är en av de största hitsen under 80-talet, och på 90-talet blev "Over my shoulder" en av de största framgångarna för Mike + The Mechanics. Pauls soul-röst lyser där igenom och sätter sin speciella prägel på låten.


Det finns såklart mera att läsa på www.carrack-uk.com/

Efter en sjungande, gungande timma smällde det till och fem äldre herrar intog scenen.

eagles

Efter att Glen Frey rivit av Take it easy blev det såklart (en magisk) Hotel California med Don Henley vid trummorna.

eagles

I takt med att Malmöhimlen mörknade blev det allt rockigare på scenen. Som du ser bilden var det inte bara månen på himlen på som lyste, även månarna på framförvarande rockfans.

rock

Vi hoppade, dansade och sjöng och så var den dagens slut. (Fast det var inte slut på musiken, för när vi kom tillbaks till campingen upptäckte vi att den gränsade till en utescen där ett punkband gladde oss till långt in på lördagsmorgonen.)

Dagen därpå blev det rundresa i Skåne.