Seattle/Redmond 2009

På Wikipedia kan man läsa att staden har fått sitt namn efter indianhövdingen Seattle (Noah Sealth). Han såg ut så här enligt ett gammalt foto.

Indianhövdingen Seattle

Staden Seattle är inte så stor, men heller inte helt liten. År 2006 bodde det 578 700 personer i själva staden. I storstadsregionen Seattle-Tacoma-Bellevue var befolkningen ca 3,2 miljoner. Man kan också läsa följande: Space Needle är Seattles troligen mest kända landmärke. Tornet syns bland annat i logotypen för TV-serien Frasier och utgör bakgrunden i TV-serierna Grey's Anatomy. I affärerna nere i city går det självklart att köpa läkarrockar hämtade från TV-serien.

Det ledande tv-bolaget är KOMO 4 (ABC). De visade följande för mig härom morgonen.

Gore

Gamla vicepresidenten Al Gore som skrivit en ny klimatbok inför Köpenhamns-mötet.

Trafikinformation

Lokal-TV som bl.a. har en alldeles lysande trafikinformation. De visar bilder och grafik och visar på minuten hur lång tid resan tar vissa sträckor, vilka hinder som finns etc. En blandning och helikopterbilder, webbkameror och grafik, urbra.

På lokal-TV har man också i veckan haft stor bevakning på det polismord som skedde här i lördags kväll. Någon galning körde upp bredvid en polisil och öppnade eld. En manlig polis dog och en kvinnlig kollega skadades. TV visar hur massor av människor manifesterar mot våldet och uttrycker sin sympati för efterlevande i synnerhet och polisen i allmänhet. Imponerande uppvisning. Det var som härom kvällen när någon berättade om en parad de hade i höstas. Det var musikkårer, scouter, drillflickor m.m. men de som fick det högsta jublet bland publiken var den lokala brandkåren som deltog med en rasslig stegbil. Jag säger bara - respekt.

Naturbild

Här är en bild från Microsoft i Redmond. Kolla in höstfärger på träden och höga berg i bakgrunden.

Naturbild 2

Här är en ytterligare bild från Microsoft. Någonstans därborta i diset ligger Mount Rainier, 14.411 feet över havet enligt min turistbroschyr. Få se nu *blädder, blädder* det motsvarar 4.395 meter.

Konferenscenter

Här är entrén till konferenscentret, sett från parkeringen. Noterbart är att det här, liksom överallt annars är mycket små, japanska bilar. Visst finns klassiska Chevor med mullrande V8:or och lädersäten, men mest ser det ut så här. Bensinen står förresten i 5 kr/liter, vilket får våra amerikanska vänner att rysa. De tycker det är ren kommunism och fruktansvärt dyrt.

På nästa sida * Klicka här * kan du se bilder från min första dag här.

Notera också särskilt det roliga med Ivars restaurang som jag besökte. Här kan du se en bild på invandraren Ivar Haglund, till vänster.

Ivar

Det finns mer att se på www.ivars.net.